Andere bronnen:

 

Goudhandelaars

The Silver Mountain
(webshop BE en NL)

Uw link hier? Meer info.

 

Oud goud

Veel mensen hebben oud goud in huis. En omdat de goudprijs de afgelopen tijd behoorlijk is gestegen, is het interessant om goud dat u eigenlijk niet gebruikt, te verkopen. Maar wat is oud goud precies? En waar kun je het verkopen?

 

Wat is oud goud?

Oud goud is goud dat al eens is verwerkt in een product. Denk aan gouden munten, gouden kronen en gouden sieraden. Wilt u afstand nemen van uw gouden ring of ketting? Kunt u wel wat geld gebruiken? De goudprijs is de afgelopen decennia flink gestegen en er zijn verschillende partijen die uw goud willen kopen.

Oud goud kan vaak meer waard zijn dan u denkt.

 

Kopers

Er bestaan verschillende partijen die geïnteresseerd zijn in uw goud. U kunt uw gouden sieraden en munten onder andere verkopen aan de plaatselijke juwelier, een gediplomeerde taxateur, een gespecialiseerde goudopkoper of een goudopkoper die uw goud via de post inkoopt.

 


Wat is uw (oud) goud waard?

De prijs die inkopers voor oud goud geven, hangt samen met de zuiverheid en het gewicht van het goud. De zuiverheid wordt uitgedrukt in karaat. 1 karaat staat voor 1/24 deel. Dat betekent dat 24 karaat het meest zuiver is. Het nadeel van zuiver goud is het gegeven dat het gevoelig is voor krassen, omdat het vrij zacht is. Gouden sieraden zijn daarom meestal gemaakt van goud van 14 of 18 karaat.

 

Tips voor de verkoop van uw goud

Als u uw goud wilt verkopen, is het verstandig om zelf vast te stellen hoeveel karaat uw oude goud is en welke waarde het heeft. Kies ook een verkoper bij wie u een goed gevoel heeft. Het kan lonen om een aantal partijen af te gaan. Neem altijd zelf een loep mee. Als er onenigheid ontstaat, kunt u zelf bekijken wat er op uw sieraad of munt staat.