Andere bronnen:

 

Goudhandelaars

The Silver Mountain
(webshop BE en NL)

Uw link hier? Meer info.

 

Gouden munt: de Maple Leaf

De Maple Leaf is een gouden munt. Het is de eerste puur gouden munt van 24 karaat. De munt is dankzij zijn goede reputatie wereldwijd verhandelbaar. Dat maakt ‘m een interessant beleggingsobject.

 

Geschiedenis van de Maple Leaf

Sinds 1979 wordt de munt geslagen door de Royal Canadian Mint. Deze Canadese munt heeft het in de begintijd moeten afleggen tegen de Krugerrand. De Krugerrand was tijdenlang moeilijk verkrijgbaar doordat Zuid-Afrika vanwege het apartheidsregime werd geboycot. De invoer van de krugerrand was tot 1994 in veel landen verboden. Hierdoor werd de Maple Leaf als snel heel populair.

 


Zijn zuiverheid

Tussen 1979 en 1982 had de munt een zuiverheid van .999. De zuiverheid van munten uit de tijd daarna is .9999. Hij is wereldwijd erg gewaardeerd omdat het zo’n mooie, zuivere munt is. Het nadeel van de grote zuiverheid is het gegeven dat de munt gevoelig is voor beschadigingen: zuiver goud is van nature erg zacht.

 

Een wettig betaalmiddel

In Canada is de Maple Leaf een wettig betaalmiddel. De 1 troy ounce van deze gouden munt heeft een waarde van circa 50 Canadese dollar.

 

Uiterlijk van de Maple Leaf

Op één zijde staat een portret van koningin Elizabeth II. De munten die tussen 1979 en 1989 zijn geslagen, hebben een beeltenis van Koningin Elizabeth II op 39-jarige leeftijd. De munten die tussen 1990 en 2004 zijn geslagen, hebben een beeltenis van de koningin op 64-jarige leeftijd en de munten die vanaf 2005 worden geslagen hebben een beeltenis van koningin Elizabeth II op 79-jarige leeftijd.

De welgekende gouden munt Maple Leaf

 

Bekijk zeker ook eens alle uitvoeringen van de Maple Leaf.