Andere bronnen:

 

Goudhandelaars

The Silver Mountain
(webshop BE en NL)

Uw link hier? Meer info.

 

 

Artikel geplaatst op 24 mei 2014.

Goud schoonmaken

Wilt u goud schoonmaken? U kunt dit heel eenvoudig doen door gebruik te maken van wat ammonia. Vul een bakje met heet water en doe daar wat zeepsop in, zodat er een mooi sopje ontstaat. Doe er vervolgens een scheutje ammonia bij. U kunt het goud schoonmaken door het hiermee te wassen. Vervolgens is het van belang om de sieraden goed af te spoelen met heet water. U kunt uiteindelijk het goud schoonmaken door het geheel met een droge en zachte doek droog te wrijven.

Tip: Gaat het om stenen als opaal of parels? Deze zijn niet bestand tegen ammonia en heet water, dus maak daar geen gebruik van.

 

Goud schoonmaken met alcohol

Wilt u goud schoonmaken in de vorm van sieraden met een diamant of briljant erin? Dan kunt u het best gebruik maken van een potje met alcohol. Laat het goud er even in weken. Ook indien het gaat om oorbellen is het een goed idee om hier gebruik van te maken. Dankzij de alcohol kunt u het huidvet oplossen. Op die manier kunt u het goud schoonmaken en ervoor zorgen dat de sieraden er weer als nieuw uit komen te zien.

Tip: Gaat het om antieke sieraden met een folieondergrond met daarop een diamant? De zetting van steen is doorgaans niet waterdicht, dus vermijd het gebruik van water.

 

Appelcider azijn

Heeft u toevallig appercider azijn in huis, of kunt u daar gemakkelijk aan komen? Doe dit in een kopje en dompel de sieraden erin. Laat het ongeveer een kwartiertje liggen en haal het goud er dan weer uit. U kunt op die manier heel eenvoudig goud schoonmaken, zonder dat u daarvoor zelf hoeft te poetsen. Na ongeveer een kwartier kunt u het goud drogen met een zachte doek en zal het goud er weer als nieuw uitzien.