Goudhandelaars

The Silver Mountain
(webshop BE en NL)

Uw link hier? Meer info.

 

 

Artikel geplaatst op 12 mei 2014.

Goud recycling

Goud recycling vormt vandaag de dag een interessant onderwerp, mede door de oplopende goudkoers van de laatste jaren. Goud recycling bestaat vooral uit het terugwinnen van goud uit verschillende producten.

Het is hierbij met name van belang om de verschillende goudgehaltes van elkaar te onderscheiden. Hiervoor maakt men gebruik van bijvoorbeeld traditionele toetstechnieken, door het goud op een toetssteen af te scheiden. Vervolgens is het met toetswater mogelijk om de diverse goudgehaltes van elkaar te onderscheiden en op basis daarvan een eerlijke prijs voor het goud te ontvangen.

Men kan het goud daarna gebruiken voor de productie van nieuwe sieraden, of andere producten die om het gebruik van goud vragen.

Het gebruik van een toetssteen

 

Goudgehaltes onderscheiden

We onderscheiden een aantal verschillende bekende goudgehaltes. Het gaat bijvoorbeeld om 8 karaat goud, 9 karaat goud, 14, 18, 21 en 24 karaat goud. We drukken het goudgehalte uit in een percentage, bijvoorbeeld 333/1000 (8 karaat). 24 karaat goud is het meest fijne (999,9/1000) en is dan ook het best geschikt voor een eenvoudige goud recycling. Het is mogelijk om dit goud direct weer te hergebruiken. Goud recycling vindt plaats uit bijvoorbeeld sieraden, zowel nieuw als gebroken, incourante winkelvoorraden, tandartsafval (zoals gouden kronen), randen en bruggen en verguld metaal of verguld afval.

 

Goud uit mobiele telefoons

De laatste jaren winnen we ook steeds meer goud uit mobiele telefoons, door gebruik te maken van goud recycling. Moderne mobiele telefoons bevatten goud en zijn daarom een interessant product voor de bedrijven die de mobiele telefoons die we niet meer gebruiken opkopen. Ze kunnen de telefoons in bepaalde gevallen doorverkopen aan de andere gebruikers of exporteren naar andere delen van de wereld, maar in een aantal gevallen zijn ze op zoek naar het goud. Wat dat betreft kent goud recycling een aantal verschillende vormen en zorgt de hoge goudkoers ervoor dat dit een zeer interessante bedrijfstak vormt.